Interessante links

Op deze pagina vind je links naar websites met interessante informatie.

Tegenwoordig richten we ons leven anders in dan vroeger. Een jaartje als zzp’er, parttime werken, fulltime bij de kids, tóch weer studeren; het roer meerdere keren helemaal om. Ondertussen worden we gemiddeld steeds ouder en leven we in een nieuwe financiële werkelijkheid. Allemaal zaken die invloed hebben op je leven nu én op je leven later.
Op Detijdvanjeleven.nl laten we je nu zien wat goed is om te weten over je pensioen én goed is om te doen voor later. De tijd van je leven wil je tenslotte je hele leven hebben! Het is goed om je te realiseren dat pensioenfondsen hieraan bijdragen. Zij zorgen ervoor dat er later een pensioeninkomen op je wacht. Als jou vandaag iets overkomt, dan blijft je inkomen voor later via jouw pensioenfonds beschermd.
Goed om te weten: Detijdvanjeleven.nl is een initiatief van de Pensioenfederatie, de brancheorganisatie van niet-commerciële pensioenfondsen.

 

Vitaliteitsanalyse Nederlandse Pensioenfondsen
Sinds enige kwartalen bent u van Sprenkels & Verschuren gewend dat wij gegevens die DNB op kwartaalbasis publiekelijk aan de pensioensector verstrekt, op een handzame wijze in één overzicht in beeld brengen.Gelet op alle positieve feedback en navenante verzoeken gaan wij nu een stapje verder en wel via ons Interactief Dashboard (S&V Vitaliteitsanalyse). Hiermee kunt u geheel zelfstandig iedere willekeurige vergelijking met andere pensioenfondsen maken vanuit vier invalshoeken: Vermogenspositie, Omvang, Vergrijzing en Premiestuur. Ook nu zijn alle inzichten 1-op-1 afgeleid uit de door DNB publiekelijk verstrekte gegevens.


Klik hier voor een voorbeeld van een dashboard van het Huntsman Pensioenfonds gemaakt met de S&V Vitaliteitsanalyse. U kunt het dashboard aanpassen door zelf een keuze te maken uit de verschillende dropdown menu’s. Via de online knop ‘Download’ kunt u een pdf versie maken. Let op: de knop met download verschijnt midden op uw scherm.

 

Kostenvergelijker Nederlandse Pensioenfondsen

Recent is door DNB een nieuwe cijferpublicatie op het internet gezet. Het betreft hier de “uitvoeringskosten”, “vermogensbeheerkosten” en “transactiekosten” over het boekjaar 2016 zoals die door de diverse pensioenfondsen in een eerder stadium aan de DNB zijn verstrekt. In het kader van meedenken met de sector hebben wij de Sprenkels & Verschuren  Kostenvergelijker ontwikkeld die gezien kan worden als het broertje of zusje van de uw bekende S&V Vitaliteitsanalyse.Nieuwsgierig geworden?

 

Risk en Reward scan Nederlandse Pensioenfondsen

 

Onlangs heeft DNB de gegevens van individuele pensioenfondsen voor het eerste kwartaal van 2017 gepubliceerd. Deze publicatie bevat twee noviteiten:

1. De feitelijke renteafdekking en het percentage zakelijke waarden zijn toegevoegd;

2. Voor het eerst zijn getallen van meerdere collectiviteitskringen (9 kringen) van APF-en beschikbaar. 

Om inzicht te bieden in de financiële positie en de performance van uw pensioenfonds, zijn deze getallen verwerkt in een nieuwe vergelijkingstool: de S&V Risk en Reward scan. Met deze tool kunt u pensioenfondsen vergelijken met een zelf te kiezen Universum (alle pensioenfondsen / OPF-en / BPF-en / beroepspensioenfondsen of APF-en). Alle statistieken passen zich vervolgens aan op het door u gekozen Universum.

 

Link naar de Website van het Voorzieningsfonds VOVW

 

Link naar een website van AZL, hier kunt u met uw DigiD inloggen om uw persoonlijke gegevens te bekijken of wijzigingen door te geven. 

Heeft u een vraag?

Bel of stuur een email.

Contactgegevens